Okresní pohár přípravek – Sebranice 2011

11.6.2011 se jevíčská přípravka zúčastnila 1. ročníku okresního poháru přípravek v Sebranicích, kde postupně změřila své síly s protivníky ze Sebranic, Cerekvice, Jaroměřic, Borové a Radiměře. Z důvodů zranění a mimo fotbalových aktivit se tohoto turnaje nemohli zúčastnit všichni hráči, kteří se v průběhu sezony 2010 – 2011 účastnili jednotlivých turnajů a podávali kvalitní výkony a ještě lepší výsledky.

Jako první soupeři se Jevíčku postavili domácí hráči, kteří hnáni fanoušky, vlétli na hřiště a v první půli Jevíčko jasně přehráli a přestříleli, takže jejich vedení 4:0 v poločase bylo zasloužené. Do druhé půle nastupovalo Jevíčko s odhodláním s nepříznivým výsledkem něco udělat a bylo to také vidět. Hra se vyrovnala. Jevíčko se dostalo do několika dobrých příležitostí, ale vždy ztroskotalo na dobře chytajícího domácího brankaře, který byl nakonec vyhlášen nejlepším brankářem turnaje. Ale k nelibosti Jevíčka se ještě jednou trefili domácí a stanovili tak konečný výsledek z pohledu Jevíčka na 0:5.

Po desetiminutové přestávce nastoupilo Jevíčko proti odpočaté Cerekvici. První poločas byl vyrovnaný s několika šancemi na obou stranách. Ale úvodní branku vstřelili hráči Cerekvice. Do druhé půle za stavu 0:1 nastupovalo Jevíčko s cílem vyrovnat a pokračovat v bojovném výkonu z prvního poločasu. Ale v horkém počasí brzy došli síly a hráči Cerekvice začali Jevíčko přehrávat. Konečný výsledek 0:5 byl s ohledem na průběh hry příliš krutý.

Ve třetím utkání Jevíčko nastoupilo proti Jaroměřicím. Malohanácké derby se hrálo v bojovném a rychlém tempu. Hráči se dostávali do gólových příležitostí, ale bez přesnějšího zakončení.Ale po chybě jevíčského brankaře Jaroměřice vyhráli první poločas 1:0. Druhý poločas probíhal ve stejném bojovném duchu jako první. Jen s rozdílem, že se gólu dočkalo i Jevíčko, jmenovitě Cyril Novotný, který srovnal na 1:1. Po dvou následných gólových akcích se opět ujali vedení hráči Jaroměřic. Ale minutu před koncem zápasu hru zdramatizoval ještě jevíčský Mrvoljak. Ale vyrovnat se již nepovedlo.

Čtvrté utkání sehrálo Jevíčku s hráči z Borové. Ale pro Jevíčko ne zrovna šťastně. Za stálé převahy soupeře inkasovali jeden gól za druhým až na konečných 5:0 pro hráče Borové, ti nakonec celý turnaj vyhráli.

V posledním, v pátém utkání se Jevíčko utkalo s Radiměří. Kdy je vítězství mohlo posunout na konečnou pátou příčku. A bylo to také vidět v nasazení hráčů. V první půli bylo Jevíčko jasně lepší a přehráli soupeře jednoznačně jak v poli, tak i ve skóre. A poločasové vedení 3:0 slibovalo úspěch v zápase. Sice na začátku druhé půle soupeř snížil na 1:3, ale jinak se gólově neprosadil a to díky obraně a brankáři a v některých situacích i díky štěstí.

Konečné páté místo není to, které se před odjezdem očekávalo, ale ukázalo se, že uspět v tak silné konkurenci se může jen s kompletní sestavou, která bohužel do Sebranic neodjela. O to více se sluší poděkovat těm, kteří se turnaje zúčastnili a bojovali dle svých možností a schopností.Jmenovitě: Filip Zádrapa, Lukáš Stavinoha, Cyril Novotný, Jiří Pospíšil, Vítězslav Vedra, Petr Janíček, Rudolf Prokš, Jakub Vrbický, Denis Mrvoljak.

Střelci jevíčských branek: Denis Mrvoljak 2x, Jakub Vrbický 2x, Cyril Novotný.