Bystré – Jevíčko B

Bystré – Jevíčko B 2:0 (0:0)

Sestava: Werner, Čekal, Muller Jan, Vašíček, Muller Jakub, Deutsch, Hrazděra, Horák Daniel, Horák Vít, Řehoř, Vafka, Veselý, Benda, Schuppler

Jevíčko si po dlouhé době mohlo opět vyzkoušet malé hřiště v Bystrém, s hojným počtem sveřepých diváků, kde k zimnímu počasí je blíž než doma. Však v mužstvu je stále dost pamětníků, kteří zde odehráli několik zápasů.

Utkání bylo vcelku vyrovnané, hra se přelévala z jedné strany na druhou, ale nutno konstatovat, že domácí si vytvořili více nebezpečných situací. Ty však zlikvidoval pohotový a dobře chytající Werner. Poločas skončil remízou a také vývoj druhého dával tušit, že zápas skončí buďto bez branek, nebo kdo dá gól, ten vyhraje. I proto hra přitvrdila.

A pak, zhruba dvacet minut před koncem, přišlo co přijít muselo. Při jedné z akcí prostrčil záložník domácích přihrávku útočníkovi do ofsajdového postavení, ale nominovaný domácí asistent rozhodčího to „neviděl“ Střelec pohodlně zamířil tváří v tvář bezmocnému Wernerovi mezi nohy – a bylo vymalováno. Do té doby bezchybný hlavní sudí jen bezděky pokrčil rameny a ukázal na středový kruh. Jevíčko pak ve snaze o vyrovnání otevřelo více hru a dostalo druhou branku. Dlužno říci, že vítězství Bystrého bylo zasloužené, neboť vyjma asi dvou střel, které šly mimo prostor branky, jsme domácího brankaře takřka neohrozili. A jak zmínil Thierry: zapomeňme na špatný závěr podzimní části, na jaře snad bude líp.