Turnaj Hradec nad Svitavou 10.9.2023

Starší přípravka

Hradec nad Svitavou, Jevíčko, Kunčina, Svitavy B

Sestava: Janík Rostislav, Novák Karel, Richter Jiří, Rozčínská Anna, Schuppler Milan, Sieben Mateo, Šmach Jan, Toman Mikuláš, Vykydal Adam, Lipovský Michal, Mauser Denis, Němec Michal.

Jevíčko – Kunčina 3:7 (2:5) – góly – Sieben, Schuppler, vlastní
Jevíčko – Hradec nad Svitavou 1:1 (1:1) – gól – Janík
Jevíčko – Svitavy B 2:5 (1:2) – góly – Šmach, Richter

Jevíčská starší přípravka vstoupila po prázdninách do pravidelného zápasového tempa turnajem v Hradci nad Svitavou, kde se postupně potkala s Kunčinou, domácím Hradcem a nakonec s družstvem Svitav B.

V prvním zápase, proti soupeři z Kunčiny, byla na hráčích zpočátku vidět nervozita a strach z výškově vyspělejších chlapců. Z toho pramenilo několik chyb a vlastní gól. Po poločase ale náš ostych opadl a přípravka se soupeři herně vyrovnala, nicméně skóre již dorovnat nezvládla.

Naopak ve druhém zápase proti domácím se Jevíčku dařilo a Hradec téměř nepouštěli na svou polovinu. Bohužel nedokázali ze slibných příležitostí vytěžit víc než jeden gól a když domácí rovněž jednou skórovali, tak utkání skončilo smírně 1:1.

V závěrečném souboji, proti svitavským klukům, jsme se bohužel opět dopouštěli zbytečných chyb a pouštěli hráče soupeře do velkých šancí. Když Svitavy vytěžily jen tři z nich, podařilo se Jevíčku přiblížit na rozdíl jednoho gólu. Nakonec ale ještě svůj náskok družstvo soupeře zvýšilo.